Kompozit (CTP-FRP) Rögar Kapaklarının 5 Önemli Avantajı
Kompozit (CTP-FRP) Rögar Kapakları maliyet, güvenlik gibi birçok konuda avantajlı oldukları için, tüm altyapı projelerinde tercih edilmektedirler.
NA-ME ENDÜSTRİ A.Ş.
Kompozit (CTP-FRP) Rögar Kapakları, Polimer Rögar Kapakları veya Plastik Rögar Kapakları, atık su toplama sistemleri, kanalizasyon sistemleri, yağmur suyu sistemleri, telekomünikasyon, elektrik ve foseptik sistemleri gibi uygulamalarda döküm kapaklar ve metal kapaklar yerine kullanılmaktadırlar.
Kompozit Rögar Kapaklarının Avantajları
1- Çalınma Riski Yoktur
Döküm ve Metal Rögar Kapakların hurda değerleri olduğu için çalınırlar ve yenisinin takılmasına kadar geçen sürede insan ve araç trafiğini açık rögarlar tehlike oluştururlar.
Bu durum hem maliyet yönünden hem de iş güvenliği yönünden sorun yaratmaktadır. Fakat Kompozit (CTP-FRP) Rögar Kapaklarının hurda değeri olmadığı için çalınma riski yoktur, böylece size hem maliyet hem de iş güvenliği yönünden avantaj sağlar.
Yapılan araştırmalara göre, çalınan bir döküm kapağın tespit edilmesi ve yerine konmasının maliyeti rögar kapak maliyetinin 4 katında mal olurken, bir defa alınarak yerine monte edilen Kompozit Rögar Kapağı toplam maliyette %75 tasarruf sağlamaktadır.
2. Kompozit (CTP-FRP) Rögar Kapakları Hafiftir
Kompozit (CTP-FRP) Rögar Kapakları, alternatiflerine kıyasla %50 ile %75 arasında daha hafiftir, bu sayede hem yerine koyma hem de nakliye esnasında maliyet ve iş gücü avantajı sağlar.
Metal veya Döküm Rögar Kapaklarının ağırlıkları 75-175 kg arasında değişir.
3. EN 214 Standardı
Kompozit (CTP-FRP) Rögar Kapakları ve çerçeveleri, yasal ağırlık limitlerine göre % 30 daha fazla ağırlığa dayanacak şekilde üretilirler.
EN 214′ e Göre:
- EN 124 F900 (90 ton) Havalimanları
- EN 124 E600 (60 ton) Limanlar, Havaalanları
- EN 124 D400 (40 ton) Otoyollar ve Ağır Araç Trafiği
- EN 124 C250 (25 ton) Kaldırım Kenarları ve Benzin İstasyonları, Park Alanları
- EN 124 B125 (12,5 ton) Sadece Otomobiller için Park Alanları
- EN 124 A15 (1,5 ton) Yaya Yolları, Bisiklet Yolları, yeşil Alanlar

4. Anti-Koroziftir
Kompozit (CTP-FRP) Rögar Kapakları, kanalizasyon, atık su ve bunun gibi aşındırıcı maddelerin olduğu ortamlardan etkilenmez, korozyona uğramaz. Korozyon döküm ve metal kapakların hem dayanımını azaltır, hem ortama zarar verir hem de görsel olarak kötü gözükür. Fakat
Kompozit (CTP-FRP) Rögar Kapakları korozyona uğramazlar, böceklenmez, paslanmaz ve çürümezler.
Kompozit (CTP-FRP) Rögar Kapakları ve çerçeveleri, belediye toplama sistemleri, kanalizasyon ve endüstriyel ön işlem uygulamalarında bulunan en aşındırıcı ortamlarda bile rahatlıkla kullanılabilir.
5. Kötü Kokuyu Engeller
Toplama sistemleri, kanalizasyonlar ve atık su tesislerinde, Hidrojen Sülfür (H2S) ve diğer kanalizasyon gaz kokuları ile çok sık karşılaşıldığı bilinmektedir. Çürümüş yumurta kokusu Hidrojen sülfürün (H2S) bir göstergesidir.
Kompozit (CTP-FRP) Rögar Kapakları ve çerçeveleri koku kontrolü göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Kompozit (CTP-FRP) Rögar Kapakları, yerleşim alanları ve kanalizasyon kokularına duyarlı kentsel ortamlar için de idealdir.